wat is het verschil tussen Botox en Fillers

Vaak krijg ik de vraag“ of ik niet iets heb om en rimpel te laten verdwijnen“, het liefst een crème en verder niet te veel gedoe. Helaas heb ik niet „miracle in a gar“ en kunnen rimpels niet zo maar weggecremt  worden.

Maar wat is is nou het verschil tussen Botox en Fillers?

Botox is een middel “ Botulinum“ wat in de spiertjes onder de huid gespoten wordt, met als doel de spiertjes te verlammen, als de spiertjes verlamd zijn kun jij deze niet meer aanspannen en lijkt jou aanzien meer ontspannen. Met Botox worden dus geen rimpels weggespoten, maar word de spier verlamd. Het resultaat is niet direct zichtbaar, pas na 4-7 dagen, en houd ongeveer 6 maanden. Botox word door lichaamseigen enzymen afgebroken. Dus vind jij het niks, is de stof na 6 maanden uitgewerkt, en hoef jij verder niets te doen

Als je nou een diepe fronsrimpel hebt, gaat de rimpel door het gebruik van Botox niet verdwijnen, maar kun jij een tijdje niet meer fronsen.

Met Fillers worden dan de rimpels opgevuld. Fillers bestaan meestaal uit hyaloronzuur, deze heeft de eigenschap om vocht te binden. Het resultaat is direct zichtbaar en afhankelijk van lifestyle 6-10 maanden houdbaar.

Als jij meer wilt weten over veroudering, zin en onzin, kijk dan op www.huidenco.com of maak een afspraak voor een gratis facemapping

 

Christine van den Bergh

Huid & Co